Home Allergia diagnosztika

Allergia diagnosztika

Spot platinum

Tájékoztató az új típusú SPOT PLATINUM allergia vizsgálatról. 

A Spectrum Worldwide Inc. (www.vetallergy.com) , a világ egyik legnagyobb állatorvosi allergia laboratóriuma (Magyarországi képviselet: Spectrum Allergia Laboratórium, Budaörs Patkó u. 9, Dr. Szaniszló Ferenc) az eddig is jól teljesítő SPOT allergia vizsgálati eljárást korszerűsítette, és SPOT PLATINUM néven 2013-tól bevezette a kutyák, macskák és lovak allergia diagnosztikájában. A SPOT PLATINUM teszt monoklonális ellenanyagokkal végzett allergen specifikus IgE kimutatáson alapszik, de kiegészítve számos ún. “zajcsökkentő” eljárással (nem allergén-specifikus IgE eliminálás, allergén-specifikus IgG és IgM eliminálás stb.), ami miatt az ismert vérből végzett allergén-specifikus vizsgálatok közül kiemelkedik a nagyon magasszintű specificitása miatt.

További vitathatatlan előnye, hogy a jelenleg elérhető tesztek közül a SPOT PLATINUM biztosítja a lehető legtöbb allergen vizsgálatát (91 allergén).

Bizonyított adat, hogy a kezelés szempontjából a 90-100 leggyakoribb allergén vizsgálata adja a legmegbízhatóbb támpontot. Szintén jó hír, hogy az új teszt bevezetése nem indokolt számottevő fogyasztói árváltozást. 

SPOT PLATINUM allergia teszt ára (eb, macska, ló) 91 allergénre: árjegyzékben (2013) 
Hiposzenzibiláló kezelő oldat ára, 9 hónapra (20 allergénig): árjegyzékben (2013) 
Fenntartó oldat, 9 hónapra: árjegyzékben (2013) 

Remélem, hogy az új vizsgálati rendszer – a terápiás protokollokkal együtt – minden kolléga és négylábú betege megelégedettségét fogja szolgálni. 

További információk: 

Dr. Szaniszló Ferenc 
2040. Budaörs, Patkó u. 9 
20/9343-119 
23/422-660 
szaniszloferenc@t-online.hu 

 

Példa egy LÓ panelre

 

Példa egy KUTYA panelre